image

L'aeroport va ser una iniciativa de l'Aeroclub de Reus, que l'any de la seva fundació, 1935, va iniciar la compra dels terrenys per a instal.lar-se. El RACREUS va paralitzar totes les seves activitats durant la Guerra Civil, ampliant la compra de terrenys per part de l'Exèrcit Republicà durant la guerra i convertint l'aeròdrom en una de les tres bases militars de la zona, gràcies al treball d'enginyers russos.

El Aeroclub de Reus va reprendre les seves activitats aeronàutiques a la fi dels anys 40 amb la compra del primer avioneta i la constitució de l'Escola de formació de Pilots.

Després de la guerra, l'exèrcit espanyol va construir una base militar en els terrenys i el RACREUS va quedar en una petita zona des d'on operar. La Base de Reus va acollir els BF-109F del 23 regiment de Caça de l'Exèrcit de l'Aire i va veure l'aterratge d'emergència d'algun avió de guerra estranger que va ser internat. Així mateix Reus va ser base de l'Escola de Caça fins al seu trasllat a Sevilla i posteriorment seu de l'Escola de Suboficials de l'Exèrcit de l'Aire, encara que va ser aplicant de manera gradual un ús compartit amb l'aviació civil. Finalment, tancada l'escola en 1992, es va centrar exclusivament en l'àmbit civil.

La seva desafectació militar total va fer traspassar la titularitat de tots els terrenys e instal.lacions a AENA i constitueix un dels quatre aeroports comercials de Catalunya juntament amb el de Girona, l'Aeroport de Girona-Costa Brava i al de Barcelona, l'Aeroport de Barcelona. En el seu interior segueix situant-se el RACREUS, que disposa ara de dos hangars i que tenen previst reubicar i restaurar l'antic hangar militar, que ha de ser demolit per les obres de construcció de la NAT.

En les seves proximitats es troba el Centre d'Estudis Superiors de l'Aviació (CESDA), un centre adscrit a la Universitat Rovira i Virgili, model de formació universitària de pilots i operacions i que compta amb una flota pròpia de 8 avions que operen des de Reus

En aquest indret amaguem un petit micro catxé magnetic al davant un antíc avió militar que el custodia.
El catxé es accessible durant totes les hores del dia excepte de les 00:00 a les 04:00 en las quals està tancat el recinte

Per veure mes detalls sobre aquest cache prem aqui...