Gorg

 

El Riu Siurana és un afluent del marge esquerre de l'Ebre. Neix a les muntanyes de Prades, alimenta el pantà de Siurana al terme de Cornudella de Montsant i travessa el Priorat històric abans de desembocar a l'Ebre a l'alçada de Garcia.

Els Gorgs són uns salts d'aigua en el recorregut d'un riu, una mena de cascades, amb clots a les zones rocoses que formen una mena de llacs molt bonics per banyar-s'hi.

El catxe que us plantejem us permetran visitar dos dels Gorgs que hi ha al curs del riu.

Passat Cornudella de Montsant, un poble on els arbres centenaris queden quasi al mig de la carretera, s'agafa la carretera que porta cap a Siurana. Una mica amagada hi ha una pista forestal, N 41º 15,6453 E 0º 55,881, que porta cap a baix als gorgs i al riu. Aquí podem decidir si volem arribar fins a quasi a tocar al catxe amb el cotxe o caminant aparcant el cotxe aquí. L'excursió a peu pot fer-se mes o menys en mitja hora o així.

Un cop a la pista ens trobarem amb aquest pal que ens indica que anem pel bon camí.

Indicador

Al cap d'una estona ens trobem amb una bifurcació de camins. N 41º 15,3942  E 0º 56,4107. Hem de prendre el de la nostra dreta.

Bifurcació

Uns metres mes avall arribem al punt final del nostre camí en cotxe, N 41º 15,4564 E 0º 56,5814, si hem escollit aquest mitjà de locomoció. 
El cache està a prop del primer Gorg  N 41º 15,5384 E 0º 56,6829.

Per a l'aproximació final al cache cal pujar un esglaó una mica alt. Està amagat allà ja que és una zona molt freqüentada i cal evitar les mirades de "geomugles".

Si us ve de gust us podeu apropar al següent Gorg N 41º 15,5559 E 0º 56,8959, que aquest si hi ha prou aigua, i no teniu por, podreu fer un salt d'uns 4 metres. Es un lloc molt bonic que recomanem especialment

 

Recomanacions:

  • Evitar el dilluns de Pasqua, dia de la Mona , ja que pots trobar-te amb bastant de gent per l'entorn dels Gorgs
  • Portar aigua per beure. Recomanem el consum d'aigua embotellada.
  • Portar banyador i sabates d'aigua per no fer-se mal amb les pedres del fons.
  • Emportar-se el dinar i fer pic-nic al costat dels Gorgs, i així poder combinar un bany, amb unes aigües molt netes i fresques, fins i tot a l'estiu, amb el plaer d'un dinar al camp. Recordeu la prohibició de fer foc al bosc.

 

Per veure mes detalls sobre aquest cache prem aqui...